bewaar
Flensje met sinaasappel-amandelboter
Flensje met sinaasappel-amandelboter
bewaar

Flensje met sinaasappel-amandelboter

15 min. bereiden
40 min. wachten
4waarderingen

Ingrediënten

½ zakje

gepelde amandelen

2

eieren

2 el

zonnebloemolie

200 ml

melk

100 g

bloem

50 g

zachte boter

1 el

vloeibare honing

1

ei

1

sinaasappel

4 bolletjes

vanilleroomijs

Dit heb je nodig

  • ovenvaste schaaltjes

Aan de slag

1

Amandelen fijnhakken en in droge koekenpan kort roosteren. In kom 2 eieren met olie, melk en mespunt zout loskloppen. Bloem boven eimengsel zeven en erdoor roeren. In kommetje 2 el boter met honing en eierdooier loskloppen. Sinaasappel schoonboenen, boven kommetje helft van schil raspen. Rasp met amandelen door botermengsel roeren. Sinaasappel dik schillen en partjes met scherp mesje tussen vliesjes uit snijden. In koekenpan met antiaanbaklaag klontje boter smelten en van beslag 4 flensjes bakken.

2

Oven voorverwarmen op 200 °C. Flensjes zo in schaaltjes leggen dat ze ruim over rand hangen. In elk schaaltje 1/2 el sinaasappel-amandelboter scheppen en schaaltjes nog 10 min. in midden van oven zetten. Sinaasappelpartjes over flensjes verdelen en bol ijs erin scheppen.