bewaar
Cognac-honingsabayon
Cognac-honingsabayon
bewaar

Cognac-honingsabayon

20 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

sinaasappel

4

eieren

5 el

vloeibare honing

50 ml

cognac

Aan de slag

Rasp 1 tl van de oranje sinaasappelschil. Breng een ruime pan met water aan de kook. Splits de eieren. Klop met een mixer de eidooiers met de honing en het sinaasappelrasp dik, schuimig en lichtgeel in een hittebestendige kom (die in de pan kan 'hangen'). Draai het vuur laag en hang de kom in de pan, zonder dat de bodem van de kom het kokende water raakt. Schenk de cognac al roerend bij het eidooier-honingmengsel en blijf roeren tot na 10-15 min. het mengsel gebonden is. Serveer de warme sabayon direct in 4 grote glazen.

tip

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.