Pure-chocolademuffins met cognac

nagerecht
4 personen
3
27
Advertentie
Ingrediënten
- 50 g pure chocolade
- ½ bak mascarpone (à 250 g)
- 4 chocolademuffins
- 2 eetlepels cognac (slijter)
- 1 eetlepel cacao
- 4 physalis (Kaapse kruisbes) om te garneren
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- In vuurvaste kom chocolade breken. Kom in pan met laagje kokend water zetten en chocolade (au-bain-marie) al roerend laten smelten. Chocolade door mascarpone roeren. Ca. 1/2 uur in koelkast zetten.
- Muffins overlangs voorzichtig in vieren snijden. Onderste 3 lagen licht besprenkelen met cognac en royaal bestrijken met chocolademascarpone. Afdekken met bovenste laag. Op bordje zetten, bestuiven met cacao en garneren met physalis. Serveren met koffie en eventueel een glas cognac.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 425 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 21 g
- vet 31 g