Spaghettini-auberginetaart

Advertentie
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 4 eetlepels olijfolie
- 300 g spaghettini (pak a 500 g)
- 2 pakjes mozzarella (a 125 g)
- 1 pot sugo traditionale (pastasaus, 470 g)
- 1 zakje geraspte oude kaas (150 g)
- 4 eetlepels knoflookdressing (fles a 280 ml)
- 1 zak gemengde sla (200 g)
Keukenspullen
- aluminiumfolie
- taart- of springvorm doorsnede 24 à 26 cm
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aubergines in plakken snijden. Olie in grote koekenpan verhitten en aubergine 3 min. bakken. Aubergine met mespunt zout bestrooien. Spaghettini volgens gebruiksaanwijzing koken. Oven voorverwarmen op 200 °C. Mozzarella in plakken snijden. Ingevette springvorm met aubergineplakken bekleden. Een derde van spaghettini erop scheppen. Met helft van pastasaus en helft van beide kaassoorten beleggen. Rest van auberginepakken erover verdelen. Een derde van spaghettini erop scheppen. Met rest van pastasaus, rest van kaas en rest van spaghettini afdekken. Springvorm met aluminiumfolie bedekken en in midden van oven ca. 45 min. bakken. Taart uit oven 5 min. laten rusten. Dressing door salade scheppen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 820 kcal
- eiwit 37 g
- koolhydraten 67 g
- vet 46 g