bewaar
Garnalentartaartje met tomatensalsa en mozzarellatosti
Garnalentartaartje met tomatensalsa en mozzarellatosti
bewaar

Garnalentartaartje met tomatensalsa en mozzarellatosti

40 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 ml

balsamicoazijn

1 theelepel

aardappelzetmeel of maïzena

4

romatomaten

2

sjalotten

1 teentje

knoflook

4 eetlepels

olijfolie extra vierge

6

gedroogde tomaten in olie

versgemalen peper

8 sneetjes

wit-casinobrood

1 eetlepel

groene pesto

1 bol

mozzarella

4 plakken

jambon dArdennes

2 eetlepels

zachte roomboter

3 bakjes

Hollandse garnalen

250 g

cherrytomaten

12 sprietjes

bieslook

Dit heb je nodig

  • uitsteekvormpje

Aan de slag

1

In steelpan balsamicoazijn iets laten inkoken (afzuigkap aanzetten en damp niet inademen, dat veroorzaakt branderig gevoel). Aardappelzetmeel losroeren met 1 el water en papje door azijn roeren. Nog 1 min. zachtjes verhitten, zodat stroperige saus ontstaat. Balsamicosiroop laten afkoelen.

2

Romatomaten in stukjes snijden. Sjalotten en knoflook pellen en fijnsnipperen. Knoflook en helft van sjalot in 1 el olie fruiten. Tomaatstukjes toevoegen en op matig vuur in 10-15 min. stuk bakken, af en toe roeren. Tomatenmassa door zeef wrijven. Gedroogde tomaatjes droogdeppen, fijnhakken en met rest van sjalot en 1 el van balsamicosiroop door tomatensaus roeren en pittig op smaak brengen met peper.

3

Helft van sneetjes brood met pesto besmeren. Mozzarella in dunne plakken snijden en met ham op sneetjes leggen. Afdekken met rest van boterhammen en buitenkant besmeren met boter. Garnalen tot 'tartaar' fijnhakken, 1-2 el olie erdoor roeren en smeuïge garnalenmassa op smaak brengen met fijngemalen peper.

4

Oven voorverwarmen op 225 °C. Intussen telkens van kwart van garnalenmassa (met behulp van ingevet rond steekvormpje) stevig bergje maken op bord. Beetje tomatensalsa op garnalentartaar scheppen.

5

Tosti's op rooster in oven in 6-7 min. goudbruin bakken. Intussen in koekenpan cherrytomaten in 1 el olie 5-6 min. bakken, tot velletje net openknapt. Korst van tosti's verwijderen, tosti's in 3-4 repen snijden en op garnalentartaartjes leggen. Cherrytomaatjes eromheen leggen en garneren met sprietjes bieslook. Wat balsamicosiroop en olijfolie decoratief op elk bord druppelen.