bewaar
Forelfilet met scampi en bloemkool-aspergessalade
Forelfilet met scampi en bloemkool-aspergessalade
bewaar

Forelfilet met scampi en bloemkool-aspergessalade

1 uur bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

8

reuzenscampi

1

citroen

4

forellen

8 eetlepels

olijfolie extra vierge

8

groene asperges

350 g

bloemkoolroosjes

4 grote

champignons

versgemalen peper

½ zakje

verse bieslook

2 eetlepels

balsamicoazijn

Aan de slag

1

Scampi volgens gebruiksaanwijzing ontdooien en dan pellen. Citroen schoonboenen en 2 el schil afraspen. Vrucht uitpersen. Van forellen kop en staart wegsnijden. Dan met scherp glad mes filets van kop naar staart plat langs graat lossnijden. Eventuele graatjes met pincet verwijderen. In platte schaal 4 el olie en citroenrasp door elkaar roeren. Forelfilets hierin marineren, af en toe omkeren.

2

Met dunschiller asperges schillen en houtachtige uiteinden eraf snijden. Asperges in lengte halveren. Bloemkool in nog kleinere roosjes verdelen. Champignons schoonvegen, op hun kant leggen en flinterdunne plakjes van hoeden snijden (of schaven). In pan met ruim kokend water en wat zout asperges en bloemkool in 4-5 min. beetgaar koken. Afgieten en op dikke laag keukenpapier laten uitlekken.

3

Oven voorverwarmen op 175 °C. Asperges en bloemkool besprenkelen met 1-2 el citroensap en op smaak brengen met zout en peper. Forelfilets in braadslede of op bakplaat leggen en bestrooien met zout en peper. In oven forel in ca. 15 min. gaar laten worden. Intussen scampi bestrooien met zout en peper. In koekenpan met antiaanbaklaag 1 el citroenolie (van forellen) verhitten en scampi op matig vuur in 5 min. al omscheppend gaar bakken.

4

Voorzichtig velletje van forelfilets aftrekken en filets bestrijken met olijfolie. Op vier warme borden streep vormen van bloemkoolroosjes. Forelfilet en scampi erop leggen. Garneren met asperges, champignonplakjes en enkele sprieten bieslook. Balsamicoazijn en rest van olijfolie erover druppelen.