bewaar
Bonenschotel met saucijzen
Bonenschotel met saucijzen
bewaar

Bonenschotel met saucijzen

20 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

2

kalfs- of kalkoensaucijzen

4 eetlepels

olijfolie extra vierge

1 zakje

stoneleeks

1 bakje

oesterzwammen

1 blik

tomatenblokjes

1 blik

groene kidneybonen

1 zak

ijsbergsla met frisée

1 eetlepel

citroensap

Aan de slag

Saucijzen inprikken en met 1 el olie bestrijken. In koekenpan met antiaanbaklaag saucijzen op matig vuur in 10-12 min. rondom bruin en gaar bakken. Stoneleeks in stukjes van 2 cm snijden. Oesterzwammen in repen scheuren. In hapjespan 2 el olie verhitten en oesterzwammen op hoog vuur 2-3 min. bakken. Stoneleeks toevoegen, vuur laag draaien en na 5 min. tomatenblokjes en kidneybonen toevoegen. Gerecht op smaak brengen met zout en peper en nog 5 min. laten stoven. In kom sla omscheppen met rest van olie, citroensap, mespunt zout en peper. Saucijzen in stukjes snijden. Bonenschotel in twee diepe borden scheppen en saucijzen erop leggen.