bewaar
Pasta met verse tomatensaus en kruidige visrepen
Pasta met verse tomatensaus en kruidige visrepen
bewaar

Pasta met verse tomatensaus en kruidige visrepen

35 min. bereiden
46waarderingen

Ingrediënten

200 g

sugar snaps

1

ui

2 teentjes

knoflook

500 g

(tros)tomaten

400 g

tilapiafilet

1 eetlepel

citroensap

50 g

bloem

versgemalen peper

1 eetlepel

chilipoeder

2 eetlepels

gedroogde Italiaanse keukenkruiden

300 g

penne rigate

7 eetlepels

olijfolie

Aan de slag

Puntjes van sugar snaps snijden en boontjes wassen. Ui en knoflook pellen en snipperen. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Vis in repen snijden en besprenkelen met citroensap. In diep bord bloem mengen met zout, peper, chilipoeder en 1 el Italiaanse kruiden. Visrepen rondom door bloem wentelen.In pan met ruim kokend water en zout penne in 10-12 min. beetgaar koken. Na 5 min. sugar snaps toevoegen en in 5-7 min. beetgaar koken. In hapjespan of wok 3 el olie verhitten en ui in 2-3 min. fruiten. Knoflook, tomaatstukjes en 1 el Italiaanse kruiden erdoor scheppen en tomaat in 10 min. heel zachtjes gaarsmoren. Pittig op smaak brengen met zout en peper, eventueel 1 tl suiker toevoegen. In koekenpan 3-4 el olie verhitten en visrepen in ca. 5 min. lichtbruin en gaar bakken. Pasta en sugar snaps afgieten en door tomatensaus scheppen. Pasta in vier diepe borden scheppen en repen vis erop leggen.

tip

algemeenVariatietip:In plaats van sugar snaps kunt u uiteraard ook peultjes gebruiken, of in grote ruiten gesneden snijbonen. De tilapiafilet is door elke stevige visfiletsoort te vervangen, zoals meerval of roodbaars, maar ook door het mosselvlees van 2 kilo gekookte mosselen.