bewaar
Vissticks met komkommersla en krieltjes
Vissticks met komkommersla en krieltjes
bewaar

Vissticks met komkommersla en krieltjes

20 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

krieltjes

6 eetlepels

olijfolie

1

komkommer

150 g

Griekse yoghurt

1 eetlepel

citroensap

2 theelepels

gedroogde munt

1 teentje

knoflook

2 pakken

vissticks

Aan de slag

In koekenpan krieltjes in 2 el olie in 15-20 min. rondom bruin en gaar bakken (eerste 5 min. met deksel op pan, op matig vuur). Komkommer dun schillen, in de lengte halveren en met theelepel zaadlijst eruit schrapen. Komkommer boven zeef grof raspen. Vocht eruit drukken en rasp door yoghurt roeren. Op smaak brengen met 1 el olie, citroensap, munt, knoflook, zout en peper. In grote koekenpan (of 2 kleine pannen) 3 el olie verhitten en vissticks in 5-8 min. bruin en gaar bakken. Krieltjes bestrooien met zout en met vissticks en komkommersla over vier borden verdelen.

tip

algemeenprijs per persoon 1.60 (in juni 2004)