Vissticks met limesaus

Advertentie
Ingrediënten
- 1 teen knoflook
- 1 duopak aardappelschijfjes (700 g)
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 lime
- 1 dl fritessaus (5% olie (bak a 400 ml))
- 800 g tuinerwten-wortel (diepvries, zak a 1 kg)
- 4 takjes verse munt (zakje a 15 g)
- 10 vissticks
Keukenspullen
- braadslede
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 220 °C. Knoflook pellen en fijnsnijden. Aardappelschijfjes, 2 el olijfolie en knoflook in braadslee mengen. Bestrooien met zout en peper. Aardappelschijfjes in midden van oven in 20-25 min. goudbruin bakken. Halverwege omscheppen. Lime schoonboenen, schil fijnraspen en lime uitpersen. In kom fritessaus losroeren met 2/3 deel limerasp en 1 1/2 el sap. Tuinerwten/wortelen bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Muntblaadjes van steeltjes halen en fijnsnijden. Rest olie verhitten in koekenpan met antiaanbaklaag en hierin vissticks volgens aanwijzingen op verpakking bruin en gaar bakken. Aardappelschijfjes en groenten over 4 borden verdelen. Groenten bestrooien met munt. Vissticks erbij leggen, flinke lepel limesaus ernaast scheppen en bestrooien met rest limerasp.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 425 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 56 g
- vet 15 g