bewaar
Walnootciabatta met gemarineerde haring
Walnootciabatta met gemarineerde haring
bewaar

Walnootciabatta met gemarineerde haring

25 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

2 schaaltjes

maatjesharing

3 eetlepels

medium dry sherry

1 theelepel

wijnazijn

1

voorgebakken ciabatta con noci

1

groene appel

125 g

verse roomkaas met kruiden

½ zakje

botersla

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 °C. Haring in blokjes snijden en in kom mengen met sherry, azijn en peper naar smaak. Minstens 15 min. laten staan. Ciabatta in 6-8 min. knapperig afbakken. Appel wassen en in dunne partjes snijden. Ciabatta halveren en opensnijden. Brood iets laten uitdampen. Ciabattastukken bestrijken met verse roomkaas en beleggen met botersla en appelpartjes. Haringblokjes erover verdelen.