Gehaktburgers met ananassalsa

Advertentie
Ingrediënten
- 500 g half-om-halfgehakt
- 1 ei
- 1 beschuit (verkruimeld)
- 4 eetlepels zoete chilisaus
- 750 g ovenfrites (diepvries)
- 1 bos bospeen (schoongemaakt)
- 2 eetlepels boter
- 1 blikje ananasschijven op sap ((220 g), uitgelekt)
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 225 °C. Gehakt mengen met ei, beschuit, helft van chilisaus, 1/2 tl zout en peper. Van gehakt 4 hamburgers vormen. Frites op met bakpapier beklede bakplaat leggen en in ca. 15 min. in midden van oven afbakken. Worteltjes in weinig water met zout in 10 min. gaarkoken. In koekenpan boter smelten en gehaktburgers aan beide kanten bruinbakken. Vuur laag zetten en vlees in 10 min. gaar laten worden. Ananas fijnsnijden en door rest van chilisaus scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Gehaktburgers op vier borden leggen, ananassalsa erop scheppen. Serveren met worteltjes en frites.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 715 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 60 g
-
vet 41 g
waarvan verzadigd 0 g