Provençaalse roerbaksoep

Advertentie
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 schaaltje Provençaals gekruide runderreepjes (ca. 275 g)
- 1 zak Provençaalse roerbakmix (400 g)
- 1 zak voorgekookte minikrieltjes (450 g)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 150 ml rode wijn
- 750 ml vleesbouillon (tablet)
- 100 g groene olijven zonder pit (gehakt)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In wok of braadpan helft van olie verhitten en runderreepjes hierin op hoog vuur 1 min. aanbraden. Vlees uit pan scheppen. Groentemix en krieltjes in rest van olie 1 min. roerbakken. Inhoud van blik tomatenblokjes, wijn en bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen. Soep 8 min. zachtjes laten koken, halverwege vleesreepjes toevoegen. Soep in vier diepe borden scheppen en olijven erover verdelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 395 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 32 g
- vet 18 g