bewaar
Provençaalse roerbaksoep
Provençaalse roerbaksoep
bewaar

Provençaalse roerbaksoep

20 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 eetlepels

olijfolie

1 schaaltje

Provençaals gekruide runderreepjes

1 zak

Provençaalse roerbakmix

1 zak

voorgekookte minikrieltjes

1 blik

tomatenblokjes

150 ml

rode wijn

750 ml

vleesbouillon

100 g

groene olijven zonder pit

Aan de slag

In wok of braadpan helft van olie verhitten en runderreepjes hierin op hoog vuur 1 min. aanbraden. Vlees uit pan scheppen. Groentemix en krieltjes in rest van olie 1 min. roerbakken. Inhoud van blik tomatenblokjes, wijn en bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen. Soep 8 min. zachtjes laten koken, halverwege vleesreepjes toevoegen. Soep in vier diepe borden scheppen en olijven erover verdelen.