bewaar
Veldsla met lentegroenten
Veldsla met lentegroenten
bewaar

Veldsla met lentegroenten

15 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

peultjes

1 schaaltje

groene aspergetips

1 schaaltje

minimaïs

6 eetlepels

olijfolie

3

bosuitjes

250 g

cherrytomaten

2 eetlepels

balsamicoazijn

grofgemalen zwarte peper

1 zak

veldsla

100 g

pittige kaas

Aan de slag

Peultjes schoonmaken, grote exemplaren in de lengte halveren. Plakje van onderkant aspergetips snijden. Minimaïs in de lengte halveren. In ruime koekenpan 3 el olie verhitten. Maïskolfjes en peultjes 1 min. bakken. Rest van groenten toevoegen en nog 3 min. zachtjes bakken, af en toe omscheppen. Vuur uitdraaien. Azijn in pan schenken, groenten bestrooien met peper en zout en nogmaals omscheppen. Iets laten afkoelen. Worteltjes van veldsla verwijderen en sla over vier borden verdelen. Op elk bord kwart van groentemengsel scheppen en marinade uit pan erover lepelen. Met dunschiller kleine krullen kaas erboven schaven.

algemeenWarme dressing combineert het beste met stevige slasoorten, zoals veldsla of rucola. Delicate slablaadjes worden er te snel slap van.