Veldsla met lentegroenten

Ingrediënten
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Peultjes schoonmaken, grote exemplaren in de lengte halveren. Plakje van onderkant aspergetips snijden. Minimaïs in de lengte halveren. In ruime koekenpan 3 el olie verhitten. Maïskolfjes en peultjes 1 min. bakken. Rest van groenten toevoegen en nog 3 min. zachtjes bakken, af en toe omscheppen. Vuur uitdraaien. Azijn in pan schenken, groenten bestrooien met peper en zout en nogmaals omscheppen. Iets laten afkoelen. Worteltjes van veldsla verwijderen en sla over vier borden verdelen. Op elk bord kwart van groentemengsel scheppen en marinade uit pan erover lepelen. Met dunschiller kleine krullen kaas erboven schaven.
Tip:
Warme dressing combineert het beste met stevige slasoorten, zoals veldsla of rucola. Delicate slablaadjes worden er te snel slap van.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 285 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 9 g
- vet 22 g