Spaghetti met kruidenroomkaas en broccolisalade
bewaar
bewaar

Spaghetti met kruidenroomkaas en broccolisalade

25 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes van ½ cm. Kook in 5 min beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 6-8 min. goudbruin en knapperig. Schep de spekjes uit de pan, maar bewaar het bakvet.

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Klop 1-2 el citroensap (per 4 personen) met de olie tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep door de broccoliroosjes en meng goed.

Snijd de bosuitjes in dunne ringen en roerbak 2 min. in het achterbleven bakvet. Voeg de zuivelspread, melk en citroenrasp toe en verwarm al roerend tot een gladde saus.

Giet de spaghetti af en bewaar een kopje kookvocht. Voeg de pasta samen met de uitgebakken spekjes toe aan de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat extra kookvocht toe, als de saus te dik is. Verdeel de pasta over borden en serveer met de broccolisalade.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spaghetti met kruidenroomkaas en broccolisalade

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig