Spaghetti met kruidenroomkaas en broccolisalade
Aan de slag
Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes van ½ cm. Kook in 5 min beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 6-8 min. goudbruin en knapperig. Schep de spekjes uit de pan, maar bewaar het bakvet.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Klop 1-2 el citroensap (per 4 personen) met de olie tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep door de broccoliroosjes en meng goed.
Snijd de bosuitjes in dunne ringen en roerbak 2 min. in het achterbleven bakvet. Voeg de zuivelspread, melk en citroenrasp toe en verwarm al roerend tot een gladde saus.
Giet de spaghetti af en bewaar een kopje kookvocht. Voeg de pasta samen met de uitgebakken spekjes toe aan de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat extra kookvocht toe, als de saus te dik is. Verdeel de pasta over borden en serveer met de broccolisalade.
Spaghetti met kruidenroomkaas en broccolisalade
hoofdgerecht
null personen
800 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes van ½ cm. Kook in 5 min beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 6-8 min. goudbruin en knapperig. Schep de spekjes uit de pan, maar bewaar het bakvet.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Klop 1-2 el citroensap (per 4 personen) met de olie tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep door de broccoliroosjes en meng goed.
Snijd de bosuitjes in dunne ringen en roerbak 2 min. in het achterbleven bakvet. Voeg de zuivelspread, melk en citroenrasp toe en verwarm al roerend tot een gladde saus.
Giet de spaghetti af en bewaar een kopje kookvocht. Voeg de pasta samen met de uitgebakken spekjes toe aan de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat extra kookvocht toe, als de saus te dik is. Verdeel de pasta over borden en serveer met de broccolisalade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
600 g broccoli
300 g spaghetti
125 g magere spekblokjes
1 citroen
3 el extra vierge olijfolie
3 bosuitjes
125 g zuivelspread knoflook en kruiden
100 ml halfvolle melk