Ingrediënten
4 personen
1 bakje
magere spekreepjes
2 eetlepels
olijfolie
2
uien
2
rode paprika's
1 teentje
knoflook
2 blikken
tomatenblokjes
400 g
spaghetti
1 zakje
pastakaas
Aan de slag
In braadpan spekreepjes in 1 el olie bruin en knapperig bakken. Spek uit pan scheppen. In bakvet met 1 el extra olie ui en paprika 5 min. zachtjes bakken, regelmatig omscheppen. Knoflook erboven persen en inhoud van blikken tomatenblokjes toevoegen. Saus 15 min. op matig vuur laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Afgieten en over vier diepe borden verdelen. Tomaten-paprikasaus erop scheppen en spaghetti bestrooien met spekreepjes en geraspte kaas.
Spaghetti met tomaten-paprikasaus

hoofdgerecht
4 personen
795 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
In braadpan spekreepjes in 1 el olie bruin en knapperig bakken. Spek uit pan scheppen. In bakvet met 1 el extra olie ui en paprika 5 min. zachtjes bakken, regelmatig omscheppen. Knoflook erboven persen en inhoud van blikken tomatenblokjes toevoegen. Saus 15 min. op matig vuur laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Afgieten en over vier diepe borden verdelen. Tomaten-paprikasaus erop scheppen en spaghetti bestrooien met spekreepjes en geraspte kaas.
algemeen:prijs per persoon 1.90 (in maart 2005)
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 bakje magere spekreepjes
2 eetlepels olijfolie
2 uien
2 rode paprika's
1 teentje knoflook
2 blikken tomatenblokjes
400 g spaghetti
1 zakje pastakaas