Spaghetti met paddenstoelensaus

italiaans
hoofdgerecht
4 personen
3
85
Advertentie
Ingrediënten
- 300 g spaghetti (pak a 500 g)
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui (fijngesneden)
- 1 rode paprika (fijngesneden)
- 1 schaal paddestoelenmelange ((200 g) in plakjes)
- 1 pak spinazie (450 g, diepvries)
- ½ flesje kookroom (light (a 250 ml))
- 1 zak gemalen kaas (belegen of oude (175 g))
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin de ui, de paprika en de paddenstoelen 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de spinazieblokjes toe en laat ze ontdooien. Schenk de kookroom en 125 ml water erbij en stoof het gerecht 5 minuten.
- Giet de spaghetti af en schep de helft van de gemalen kaas erdoor. Verdeel de spaghetti over 4 diepe borden en schep de spinazie-paddenstoelensaus erbij. Strooi er naar smaak nog wat kaas over.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 570 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 58 g
- vet 26 g
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 12-13