Spa­ghet­ti met zee­vruch­ten

(94) waardeer
italiaans voorgerecht 4 personen
3 94

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de gemengde zeevruchten ontdooien. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de knoflook 2 min. Voeg de zeevruchten toe en bak nog 1 min. Doe de rivierkreeftjes erbij en bak nog 1 min. Breng op smaak met de chilipeper en zout.
  2. Snijd de citroen in kwarten. Schep de pasta door de zeevruchten. Bestrooi met de peterselie en serveer met de citroen. Besprenkel naar smaak met de olijfolie extra vierge.

variatietip:

Voor een complete maaltijd kun je deze pasta serveren met de aubergine met munt (zie recept elders op ah.nl/recepten).

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0  g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti met zeevruchten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met zee­vruch­ten

1
1
  • 250 g diepvries zeevruchten
  • 200 g spaghetti
  • 3 tenen knoflook

Laat de gemengde zeevruchten ontdooien. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 5 el traditionele olijfolie

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de knoflook 2 min. Voeg de zeevruchten toe en bak nog 1 min.

3
3
  • 100 g verse rivierkreeftjes
  • ½ tl gemalen chilipeper
  • 1 citroen

Doe de rivierkreeftjes erbij en bak nog 1 min. Breng op smaak met de chilipeper en zout. Snijd de citroen in kwarten.

4
4
  • 2 el olijfolie extra vierge

Schep de pasta door de zeevruchten. Bestrooi met de peterselie en serveer met de citroen. Besprenkel naar smaak met de olijfolie extra vierge.

variatietip:

Voor een complete maaltijd kun je deze pasta serveren met de aubergine met munt (zie recept elders op ah.nl/recepten).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.