bewaar
Linguine met zeevruchten
Linguine met zeevruchten
bewaar

Linguine met zeevruchten

Alsof je aan de Italiaanse kust zit: frisse pasta met zeevruchten, dille en citroen.

30 min. bereiden
194waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

sjalotten

2 tenen

knoflook

25 g

ongezouten roomboter

1 tl

gedroogde dragon

500 g

diepvries zeevruchten

250 g

mascarpone

400 g

tomatenblokjes

300 g

linguine

1

citroen

½ bakje

verse dille

Alsof je aan de Italiaanse kust zit: frisse pasta met zeevruchten, dille en citroen.

Aan de slag

1

Snijd de sjalot in ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter in een hapjespan. Fruit de sjalotten, knoflook en dragon 3 min. Voeg de bevroren zeevruchten, mascarpone en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op middelhoog vuur iets inkoken. Roer regelmatig.

2

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de helft uit en snijd de andere helft in partjes. Roer het citroenrasp door de saus en breng op smaak met citroensap. Snijd de dille grof. Bestrooi saus met de dille en serveer de pasta erbij. Garneer met citroenpartjes.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.