Spinaziedriehoekjes
bewaar
bewaar

Spinaziedriehoekjes

30 min. bereiden
20 min. oventijd

6 ingrediënten

Aan de slag

Laat het filodeeg verpakt in 2 uur ontdooien. Ontdooi de spinazie in de magnetron. Laat uitlekken in een zeef en druk met een lepel het vocht eruit. Verwarm de oven voor op 250 °C. Snipper de ui.

Verhit wat boter in een pan en fruit de ui. Voeg de spinazie toe en breng op smaak met de honing, peper en zout. Meng de rozijnen erdoor. Doe de spinazie nogmaals in een zeef en druk het vocht eruit. Smelt de rest van de boter.

Vouw het filodeeg voorzichtig uit en leg onder een vochtige theedoek op een werkvlak. Bestrijk de bovenste vel filodeeg met boter en vouwdubbel met de beboterde kant naar binnen. Neem het vel van de stapel. Leg een flinke pluk spinazie aan de rechterkant op het deeg. Vouw de rechterbovenhoek schuin naar beneden over de spinazie. Bestrijk de bovenkant dun met boter. Vouw het deeg zo nog 2 keer om tot driehoekig envelopje, bestrijk de bovenkant telkens met boter.

Bereid de rest van de driehoekjes op zelfde wijze. Leg de driehoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif in het midden van de oven. Verlaag na 5 min. de oventemperatuur naar 200 °C en bak het filodeeg in ca. 20 min. goudbruin.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spinaziedriehoekjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig