bewaar
Mediterrane spinazietaart
Mediterrane spinazietaart
bewaar

Mediterrane spinazietaart

Knapperig filodeeg en een zachte vulling van spinazie, kaas en kikkererwten.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
459waarderingen

Ingrediënten

6 personen

10 vellen

diepvries filodeeg

65 g

pijnboompitten

600 g

verse bladspinazie

4

middelgrote eieren

150 g

witte kaas 45+

75 g

rozijnen

310 g

kikkererwten in blik

5 el

traditionele olijfolie

1 el

sesamzaad

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Knapperig filodeeg en een zachte vulling van spinazie, kaas en kikkererwten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het filodeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie. Laat afkoelen op een bord.

2

Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de spinazie 2 min. Laat uitlekken in een vergiet. Duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit.

3

Klop de eieren los en snijd de kaas in blokjes. Meng de spinazie in een schaal met de pijnboompitten, eieren, rozijnen, kikkererwten, kaas, peper en eventueel zout.

4

Bestrijk de helft van de vellen filodeeg dun met ⅖ van de olie, leg ze op elkaar en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het spinaziemengsel erover. Bestrijk de rest van het filodeeg dun met ⅖ van de olie, leg ze op elkaar en leg op het spinaziemengsel. Vouw de randen rondom dicht en bestrijk het deeg dun met de rest van de olie. Bestrooi met het sesamzaad. Bak de taart in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

tip

Filodeeg gebruiken

Instructievideo - 01:41 min.