Me­di­ter­ra­ne spi­na­zietaart

Knapperig filodeeg en een zachte vulling van spinazie, kaas en kikkererwten.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 495 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(448) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Knapperig filodeeg en een zachte vulling van spinazie, kaas en kikkererwten. 6 personen
3 448

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het filodeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie. Laat afkoelen op een bord.
  2. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de spinazie 2 min. Laat uitlekken in een vergiet. Duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit.
  3. Klop de eieren los en snijd de kaas in blokjes. Meng de spinazie in een schaal met de pijnboompitten, eieren, rozijnen, kikkererwten, kaas, peper en eventueel zout.
  4. Bestrijk de helft van de vellen filodeeg dun met ⅖ van de olie, leg ze op elkaar en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het spinaziemengsel erover. Bestrijk de rest van het filodeeg dun met ⅖ van de olie, leg ze op elkaar en leg op het spinaziemengsel. Vouw de randen rondom dicht en bestrijk het deeg dun met de rest van de olie. Bestrooi met het sesamzaad. Bak de taart in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
video

Fi­lo­deeg ge­brui­ken

Instructievideo - 01:41 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 7  g
  • natrium 560 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Mediterrane spinazietaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne spi­na­zietaart

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 10 vellen diepvries filodeeg

Laat het filodeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 65 g pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie. Laat afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

4
4
  • 600 g verse bladspinazie

Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de spinazie 2 min. Laat uitlekken in een vergiet. Duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit.

Blancheren

Instructievideo

01:00 min.

5
5
  • 4 middelgrote eieren
  • 150 g witte kaas 45+

Klop de eieren los en snijd de kaas in blokjes.

6
6
  • 75 g rozijnen
  • 310 g kikkererwten in blik

Meng de spinazie in een schaal met de pijnboompitten, eieren, rozijnen, kikkererwten, kaas, peper en eventueel zout.

7
7
  • 2 el traditionele olijfolie

Bestrijk de helft van de vellen filodeeg dun met de olie, leg ze op elkaar en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Filodeeg gebruiken

Instructievideo

01:41 min.

8
8
  • 2 el traditionele olijfolie

Verdeel het spinaziemengsel erover. Bestrijk de rest van de filodeeg dun met de olie, leg ze op elkaar en leg op het spinaziemengsel.

9
9
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 el sesamzaad

Vouw de randen rondom dicht en bestrijk het deeg dun met de olie. Bestrooi met het sesamzaad. Bak de taart in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.