Rijstepap met mango

nagerecht
4 personen
3
31
Advertentie
Ingrediënten
- ½ liter halfvolle melk
- 125 g dessertrijst (pak a 400 g)
- 4 eetlepels suiker
- 1 flesje kookroom (licht en romig, 250 ml)
- 1 mango
Keukenspullen
- staafmixer of keukenmachine
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Melk met rijst aan de kook brengen en 12 min. zachtjes laten koken. Af en toe roeren. Suiker door gare rijst roeren en laten afkoelen. Room lobbig kloppen. Mango schillen en in stukken verdelen. Grootste deel van mango met staafmixer of keukenmachine pureren. Lauwwarme rijst mengen met room en in vier schaaltjes scheppen. Mangopuree erover verdelen. Garneren met rest van mango.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 450 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 59 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 10-11