bewaar
Stoofpotje met victoriabaars
Stoofpotje met victoriabaars
bewaar

Stoofpotje met victoriabaars

25 min. bereiden
68waarderingen

Ingrediënten

2

sinaasappels

1 envelopje

saffraan

½

visbouillontablet

1 eetlepel

olijfolie

1

rode ui

1 theelepel

kaneel

600 g

victoriabaarsfilet

chilipeper uit de molen

1 zakje

verse koriander

Aan de slag

Sinaasappels dik schillen en in plakjes snijden, vrijkomend sap opvangen. Saffraan weken in 200 ml kokend water. Bouillontablet in saffraanwater oplossen. In hapjespan olie verhitten en ui met kaneel 4 min. zachtjes fruiten. Saffraanbouillon en opgevangen sinaasappelsap erbij schenken en aan de kook brengen. Vis in 4 stukken snijden en bestrooien met zout en peper. Vis in vocht leggen en plakjes sinaasappel erop leggen. Peper erboven malen. Koriander erover strooien en vis afgedekt in 10-15 min. zachtjes gaarstoven. Stoofpot eventueel bereiden of overscheppen inverwarmde tajine (schaal met puntdeksel). Lekker met couscous.