Kai­ser­bröt­chen met zuur­kool en Frank­fur­ters

(10) waardeer
lunch 4 personen
3 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snipper de ui. Verhit in de pan boter en fruit zachtjes de ui 2-3 min. Schep de zuurkool, bouillon en karwijzaad erdoor en stoof afgedekt gaar in ca. 20 min. Snijd om de centimer een inkeping in de worsten en bak ze 5 min. in boter tot ze bruin zijn en wat krom trekken. Snijd de broodjes open en bestrijk de helften dun met mosterd. Leg de zuurkool op borden. Verdeel de worsten erover. Leg de broodjes erbij en eventueel extra mosterd.

combinatietip:

Ook lekker me zure augurken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kaiserbrötchen met zuurkool en Frankfurters

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kai­ser­bröt­chen met zuur­kool en Frank­fur­ters

1
1
  • 1 ui
  • 15 g ongezouten boter
  • 500 g wijnzuurkool
  • 100 ml kippenbouillon van tablet
  • 1 tl karwijzaad

Snipper de ui. Verhit in de pan boter en fruit zachtjes de ui 2-3 min. Schep de zuurkool, bouillon en karwijzaad erdoor en stoof afgedekt gaar in ca. 20 min.

2
2
  • 1 blik Frankfurters knakworsten
  • 4 kaiserbroodjes
  • 15 g ongezouten boter

Snijd om de centimer een inkeping in de worsten en bak ze 5 min. in boter tot ze bruin zijn en wat krom trekken.

3
3
  • 2 el Franse mosterd

Snijd de broodjes open en bestrijk de helften dun met mosterd. Leg de zuurkool op borden. Verdeel de worsten erover. Leg de broodjes erbij en eventueel extra mosterd.

combinatietip:

Ook lekker me zure augurken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.