bewaar
Geurige appeltjes met kaneel uit de oven
Geurige appeltjes met kaneel uit de oven
bewaar

Geurige appeltjes met kaneel uit de oven

20 min. bereiden
40 min. wachten
43waarderingen

Ingrediënten

1

sinaasappel

100 g

boter

1 zakje

amandelschaafsel

½ pak

bastognekoeken

2 theelepels

kaneel

2 theelepels

gemalen kardemom

2 theelepels

gemberpoeder

4

appels

4 eetlepels

medium dry sherry

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • lage ovenschaal

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Sinaasappel schoonboenen, schil eraf raspen en vrucht uitpersen. In steelpan of magnetron boter smelten en sinaasappelrasp erdoor roeren. In keukenmachine amandelschaafsel en koekjes fijnmalen. Kaneel, kardemom- en gemberpoeder erdoor mengen. Appels schillen, halveren en klokhuizen verwijderen. Appels met bolle kant naar boven in ingevette ovenschaal leggen en besprenkelen met sinaasappelsap. Sherry op bodem van schaal schenken. Amandelmengsel en boter over appels verdelen. In midden van oven appels in ca. 40 min. goudbruin en gaar laten worden. Lekker met vanillevla of een bolletje slagroomijs.

tip

algemeenDe bastognekoeken zijn te vervangen door 1 pak lange vingers. Vervang gember en kardemom dan door 2 theelepels kaneel en neem in plaats van sinaasappel een citroen.