bewaar
Wittekool met babi ketjap en Indische rijst
Wittekool met babi ketjap en Indische rijst
bewaar

Wittekool met babi ketjap en Indische rijst

25 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

½

witte kool

1

rode peper

5 eetlepels

zonnebloemolie

1 schaaltje

varkensreepjes naturel

3 eetlepels

zoete ketjap

2 zakjes

express rijst

1 potje

atjar tjampoer

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Uien pellen en snipperen. Kool (evt. in keukenmachine) fijnsnijden. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en in dunne reepjes snijden. In wok olie verhitten en ui ca. 3 minuten bakken. Vlees in wok scheppen en in ca. 5 minuten rondom bruinbakken. Kool en peperreepjes toevoegen en ca. 3 minuten meebakken (tot halfgaar). Ketjap en 1/2 kopje water erbij schenken en ca. 3 minuten zachtjes laten koken tot groente gaar is. Rijst volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Kool-vleesmengsel op smaak brengen met zout, ketjap en peper. Rijst over vier borden verdelen. Kool met babi ketjap erbij scheppen. Serveren met atjar tjampoer.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Wittekool met babi ketjap en Indische rijst

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig