bewaar
Wittekool met babi ketjap en Indische rijst
Wittekool met babi ketjap en Indische rijst
bewaar

Wittekool met babi ketjap en Indische rijst

25 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

½

witte kool

1

rode peper

5 eetlepels

zonnebloemolie

1 schaaltje

varkensreepjes naturel

3 eetlepels

zoete ketjap

2 zakjes

express rijst

1 potje

atjar tjampoer

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Uien pellen en snipperen. Kool (evt. in keukenmachine) fijnsnijden. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en in dunne reepjes snijden. In wok olie verhitten en ui ca. 3 minuten bakken. Vlees in wok scheppen en in ca. 5 minuten rondom bruinbakken. Kool en peperreepjes toevoegen en ca. 3 minuten meebakken (tot halfgaar). Ketjap en 1/2 kopje water erbij schenken en ca. 3 minuten zachtjes laten koken tot groente gaar is. Rijst volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Kool-vleesmengsel op smaak brengen met zout, ketjap en peper. Rijst over vier borden verdelen. Kool met babi ketjap erbij scheppen. Serveren met atjar tjampoer.