bewaar
Romige selderijsoep
Romige selderijsoep
bewaar

Romige selderijsoep

30 min. bereiden
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

groentebouillontabletten

1

knolselderij

1

aardappel

1

ui

1 potje

finesse voor verrijken

150 g

blauwaderkaas

½ zakje

verse peterselie

1

bruin stokbrood

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

In soeppan 1 liter water met bouillonblokjes aan de kook brengen. Knolselderij en aardappel schillen en in kleine blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. Ui, knolselderij en aardappel aan bouillon toevoegen en in ca. 15 minuten beetgaar koken. Met staafmixer soep kort pureren. Finesse en kaas toevoegen en nog ca. 5 minuten al roerend zachtjes verwarmen tot kaas is gesmolten. Soep op smaak brengen met zout en peper en garneren met peterselie. Serveren met stokbrood.