Snel­le cous­cous met kip­pen­bout

(21) waardeer
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 21

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Lek de paprika's uit en snijd in reepjes. Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de tomaat toe en kook 5 minuten op laag vuur. Snijd de basilicum fijn. Verwarm de kippenbouten in een magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de paprika aan de tomatensaus toe en verwarm 3 min. mee.
  3. Breng de couscous op smaak met peper en zout. Serveer de couscous met de groentesaus en kippenbouten. Bestrooi het gerecht met basilicum.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 48 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 50-51

Snelle couscous met kippenbout

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le cous­cous met kip­pen­bout

1
1
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 pot rode puntpaprika

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Lek de paprika's uit en snijd in reepjes.

2
2
  • 300 g couscous

Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 500 g gezeefde tomaten
  • 15 g verse basilicum

Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de tomaat toe en kook 5 minuten op laag vuur. Snijd de basilicum fijn.

4
4
  • 1000 g kippenbouten

Verwarm de kippenbouten in een magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de paprika aan de tomatensaus toe en verwarm 3 min. mee.

5
5

Breng de couscous op smaak met peper en zout. Serveer de couscous met de groentesaus en kippenbouten. Bestrooi het gerecht met basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.