Snelle couscous met kippenbout

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 pot rode puntpaprika (piquillo)
- 300 g couscous
- 3 el traditionele olijfolie
- 500 g gezeefde tomaten
- 15 g verse basilicum
- 1000 g kippenbouten (gegrild)
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Lek de paprika's uit en snijd in reepjes. Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de tomaat toe en kook 5 minuten op laag vuur. Snijd de basilicum fijn. Verwarm de kippenbouten in een magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de paprika aan de tomatensaus toe en verwarm 3 min. mee.
- Breng de couscous op smaak met peper en zout. Serveer de couscous met de groentesaus en kippenbouten. Bestrooi het gerecht met basilicum.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 625 kcal
- eiwit 48 g
- koolhydraten 68 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Snelle couscous met kippenbout
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Snelle couscous met kippenbout
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 pot rode puntpaprika
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Lek de paprika's uit en snijd in reepjes.
- 300 g couscous
Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 3 el traditionele olijfolie
- 500 g gezeefde tomaten
- 15 g verse basilicum
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de tomaat toe en kook 5 minuten op laag vuur. Snijd de basilicum fijn.
- 1000 g kippenbouten
Verwarm de kippenbouten in een magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de paprika aan de tomatensaus toe en verwarm 3 min. mee.
Breng de couscous op smaak met peper en zout. Serveer de couscous met de groentesaus en kippenbouten. Bestrooi het gerecht met basilicum.