bewaar
Op de bakplaat geroosterde kip met groenten
Op de bakplaat geroosterde kip met groenten
bewaar

Op de bakplaat geroosterde kip met groenten

30 min. bereiden
1 uur wachten
60waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

vastkokende aardappel

500 g

verse pompoen

2

rode uien

6 tenen

knoflook

2

citroenen

4

kippenbouten

4 el

traditionele olijfolie

1 bakje

cherrytomaten

1 zakje

verse basilicum

Aan de slag

Verwarm over voor op 180 ºC. Boen aardappels schoon en snijd in lengte in kwarten. Maak pompoen schoon en snijd in stukken. Snijd ui in kwarten. Pel knoflook. Pers 1 citroen uit. Meng aardappel, pompoen, ui, knoflook en kippenbouten in kom met olijfolie, peper, zout en citroensap. Leg op bakblaat en schik kippenbouten ertussen en laat ca. 30 minuten roosteren. Neem bakplaat uit oven. Schep groenten om, verdeel tomaatjes erover. Laat nog 30 minuten in over tot kip gaar is. Snijd citroen in kwarten. Pluk steeltjes van basilicum en scheur blaadjes klein. Verdeel kip en groenten over vier borden, bestrooi met basilicum. Serveer met citroenkwarten.

tip

algemeenGeen pompoen? Neem winterwortel. Ook biologische kipfilet kan op de bakplaat geroosterd worden.