bewaar
Fricandeau met tonijnsalade en citroenmayonaise
Fricandeau met tonijnsalade en citroenmayonaise
bewaar

Fricandeau met tonijnsalade en citroenmayonaise

25 min. bereiden
30 min. wachten
21waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2 maal 150 g

tonijnsteak

100 g

zwarte olijven zonder pit

4

zongedroogde tomaten

2 eetlepels

kappertjes

½

citroen

2 eetlepels

olijfolie

8 eetlepels

mayonaise

1 theelepel

scherpe mosterd

2 eetlepels

verse peterselie

6 maal 100 g

gebraden fricandeau

Aan de slag

1

In kom tonijn mengen met olijven, zongedroogde tomaat, kappertjes, 1 el citroensap en 2 el olijfolie. Zout en peper naar smaak toevoegen. Afgedekt minstens 30 min. in koelkast zetten, zodat smaken kunnen intrekken.

2

In kom mayonaise mengen met mosterd, 2 el citroensap en zout en peper naar smaak. Plakjes fricandeau op grote serveerschaal rangschikken. Gemarineerde tonijn erover verdelen en hier en daar lepel citroenmayonaise erop scheppen. Rest van mayonaise apart erbij geven. Schaal bestrooien met peterselie.

algemeenEet u liever geen rauwe vis, dan kunt u de tonijn ook eerst in een (grill)pan rosé bakken.