bewaar
Gegrilde kalkoenmedaillons met olijvenboter
Gegrilde kalkoenmedaillons met olijvenboter
bewaar

Gegrilde kalkoenmedaillons met olijvenboter

20 min. bereiden
1 uur wachten
5waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 eetlepel

sinaasappelsap

½ eetlepel

ansjovisboter (tube)

100 g

zachte roomboter

8

groene olijven

1 schaaltje

kalkoenmedaillons

1 eetlepel

olie

Dit heb je nodig

  • plasticfolie

  • meloenbolletjeslepel

  • grillpan

Aan de slag

1

In kom met vork sinaasappelsap en ansjovisboter door zachte boter prakken. Olijven erdoor mengen. Kom afdekken met plasticfolie of boter op stuk plasticfolie tot smalle rol vormen en in folie wikkelen. Boter in koelkast in 1 uur laten opstijven.

2

Grillpan verhitten. Kalkoenmedaillons droogdeppen en licht bestrijken met olie. Kalkoenmedaillons in 3-4 min. per kant bruin en gaar grillen. Met meloenbolletjessteker bolletjes uit boter maken, of rol boter in plakjes snijden. Medaillons over twee borden verdelen en op elk bolletje of plakje boter leggen. Lekker met frites en salade.