Gegrilde tilapia met mieschotel

Advertentie
Ingrediënten
- 2 schaaltjes tilapiafilet (vis, a ca. 250 g)
- 4 eetlepels teriyaki marinade (fles a 250 ml)
- 1 grote prei
- 1 rode peper
- 250 g Chinese mie
- 5 eetlepels zonnebloemolie
- 1 zakje peen julienne (150 g)
- 2 eetlepels zoete ketjap
Keukenspullen
- wok
- grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tilapiafilets in lengte halveren, besprenkelen met marinade en afgedekt ca. 10 minuten laten rusten. Prei schoonmaken en in de lengte in smalle repen snijden. Peper in reepjes snijden. Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing. In wok 3 eetlepels olie verhitten. Prei, peper en wortel ca. 4 minuten roerbakken. Tilapia inwrijven met rest van olie en bestrooien met zout en peper. In grillpan of koekenpan tilapia in ca. 4 minuten bakken. Halverwege keren. In wok mie mengen met groente. Op smaak brengen met ketjap, zout en peper. Mie en tilapia over vier borden verdelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 570 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 98 g
- vet 9 g