bewaar
Aardappeltaart met ham
Aardappeltaart met ham
bewaar

Aardappeltaart met ham

20 min. bereiden
40 min. wachten
34waarderingen

Ingrediënten

5 plakjes

deeg voor hartige taart

4

eieren (M)

1 kuipje

roomkaas met kruiden

200 g

ham

1 zak

aardappelgolfjes

1 krop

ijsbergsla

6 eetlepels

sladressing naturel

Dit heb je nodig

  • quichevorm (doorsnede 24 cm), ingevet

Aan de slag

Deeg laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 °C. Eieren loskloppen met roomkaas, zout en peper. Quichevorm bekleden met deeg. Bodem bedekken met helft van ham. Helft van aardappels erover verdelen. Rest van ham erop leggen en afdekken met rest van aardappels. Ei-kaasmengsel erover schenken en taart in midden van oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken. Intussen sla schoonmaken. Bladeren in stukken scheuren. Sla mengen met dressing. Taart serveren met salade.