bewaar
Zoete uientaart met ham
Zoete uientaart met ham
bewaar

Zoete uientaart met ham

15 min. bereiden
30 min. wachten
126waarderingen

Ingrediënten

6 plakjes

deeg voor hartige taart

4

zoete uien

1 pakje

schouderham

2 eetlepels

(zonnebloem)olie

1 eetlepel

suiker

2 theelepels

kerriepoeder

4

eieren

100 ml

halfvolle melk

100 g

gemalen belegen kaas

Dit heb je nodig

  • lage taartvorm doorsnede 26 cm, ingevet

Aan de slag

Deeg volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Oven op 200 °C voorverwarmen. Uien pellen en in halve ringen snijden. Ham in reepjes snijden. In braadpan olie verhitten. Uien 4 min. bakken. Laatste minuut ham, suiker en kerrie meebakken. Eieren loskloppen met melk, zout en peper. Ingevette taartvorm met deeg bekleden. Uimengsel over bodem verdelen. Eimengsel erover schenken en met kaas bestrooien. Taart in midden van oven in 25-30 min. gaar en goudbruin bakken. Lekker met groene salade en kruidendressing.