Gevulde courgettes

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g basmatirijst
- 2 courgettes
- 1 ui
- 2 el traditionele olijfolie
- 250 g half-om-halfgehakt
- 1 tl kaneelpoeder
- 100 g gedroogde abrikozen zonder pit
- 75 g gemalen belegen kaas
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de courgettes en snijd het vruchtvlees tot een ½ cm van de kant uit de courgettes (vruchtvlees wordt niet gebruikt).
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt ca. 2 min. Schep de ui erdoor en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper, zout en de kaneel. Snijd de abrikozen in reepjes.
- Schep de rijst en abrikozen door het gehakt. Vul de courgettes hoog op met het gehakt-rijstmengsel. Bestrooi de courgettes met de kaas. Leg de courgettes op een bakplaat en plaats in de oven ca. 10 min. tot de kaas is gesmolten.
combinatietip:
Lekker met tomatensalade met yoghurtdressing.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 465 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 40 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Gevulde courgettes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gevulde courgettes
- 250 g basmatirijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2 courgettes
Halveer de courgettes en snijd het vruchtvlees tot een ½ cm van de kant uit de courgettes (vruchtvlees wordt niet gebruikt).
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 ui
- 2 el traditionele olijfolie
- 250 g half-om-halfgehakt
Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt ca. 2 min. Schep de ui erdoor en bak 4 min. mee.
- 1 tl kaneelpoeder
- 100 g gedroogde abrikozen zonder pit
Breng op smaak met peper, zout en de kaneel. Snijd de abrikozen in reepjes.
- 75 g gemalen belegen kaas
Schep de rijst en abrikozen door het gehakt. Vul de courgettes hoog op met het gehakt-rijstmengsel. Bestrooi de courgettes met de kaas.
Leg de courgettes op een bakplaat en plaats in de oven ca. 10 min. tot de kaas is gesmolten.
combinatietip:
Lekker met tomatensalade met yoghurtdressing.