bewaar
Zalm in sesamkorstje
Zalm in sesamkorstje
bewaar

Zalm in sesamkorstje

15 min. bereiden
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

geschrapte worteltjes

6 el

sesamzaad

450 g

zalmfilet

50 g

ongezouten roomboter

400 g

couscous

4 el

blanke rozijnen

1 el

citroensap

1 el

vloeibare honing

Aan de slag

1

Kook in een pan met bodem water worteltjes in 10-15 min beetgaar. Meng in diep bord sesamzaad met peper en zout.

2

Druk sesamzaad rondom in zalmfilet. Verhit in een koekenpan boter en bak zalmfilets in 8-10 min. rondom goudbruin en gaar, halverwege voorzichtig keren.

3

Laat in kom couscous 5 min. in kokend water met zout wellen. Meng de rozijnen de laatste minuut erdoor. Giet de worteltjes af en schep boter, citroensap en honing erdoor.