bewaar
Romige zuurkoolschotel met shoarmavlees
Romige zuurkoolschotel met shoarmavlees
bewaar

Romige zuurkoolschotel met shoarmavlees

In deze ovenschotel zit niet alleen zuurkool, maar ook worteltjes, oude kaas en shoarmavlees. Goedgevuld dus!

15 min. bereiden
15 min. oventijd
378waarderingen

Ingrediënten

2 personen

25 g

ongezouten roomboter

200 g

shoarmavlees

100 g

geschrapte worteltjes

135 g

mix voor aardappelpuree

150 ml

halfvolle melk

2 el

crème fraîche

260 g

gekookte wijnzuurkool

3 el

blanke rozijnen

50 g

geraspte oude kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 1 liter)

In deze ovenschotel zit niet alleen zuurkool, maar ook worteltjes, oude kaas en shoarmavlees. Goedgevuld dus!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Verhit de boter in de koekenpan en bak het vlees 3 minuten.

2

Snijd de geschrapte worteltjes in dunne plakjes. Voeg de worteltjes aan het vlees toe en laat ze 3 min. meebakken. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzing op de verpakking. Haal het vleesmengsel van het vuur en meng er de crème fraîche door.

3

Doe de zuurkool in een kom en meng de rozijnen erdoor. Vet de ovenschaal in. Verdeel het vleesmengsel over de bodem van de ingevette ovenschaal en schep daarop de zuurkool. Verdeel de aardappelpuree erover en strijk het glad. Strooi de kaas erover en bak de zuurkoolschotel in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin.