bewaar
Zuurkoolschotel met chorizo
Zuurkoolschotel met chorizo
bewaar

Zuurkoolschotel met chorizo

Pasta en zuurkool gaan heel goed samen. Met de stevige smaken van chorizo en komijnzaad.

15 min. bereiden
15 min. oventijd
594waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

farfalle

250 g

chorizoworst

500 g

wijnzuurkool

250 g

cherrytomaten

1 el

komijn (djinten)

200 g

crème fraîche

100 g

geraspte jong belegen kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Pasta en zuurkool gaan heel goed samen. Met de stevige smaken van chorizo en komijnzaad.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de chorizo in plakjes. Vet de ovenschaal in.

3

Verhit een hapjespan zonder olie en bak de chorizo 6 min. Voeg de zuurkool, tomaten, komijnzaad en crème fraîche toe. Roer om en schep het mengsel in de ingevette ovenschaal. Giet de pasta af en meng door het zuurkoolmengsel.

4

Bestrooi met de kaas en zet de schaal 15 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.

tip

variatietipEten er kinderen mee? Vervang de chorizo dan door cervelaat en de wijnzuurkool door gewone zuurkool.

bereidingstipU kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in de oven op 190 °C.