bewaar
Romige zuurkoolschotel met gember
Romige zuurkoolschotel met gember
bewaar

Romige zuurkoolschotel met gember

30 min. bereiden
79waarderingen

Ingrediënten

2 zakjes

gekookte wijnzuurkool

1 duopak

voorgekookte krieltjes

1

ui

2 teentjes

knoflook

2 eetlepels

olie

400 g

kipfilet

6 bolletjes

gember

125 ml

crème fraîche

4 takjes

peterselie

Aan de slag

Zuurkool in zeef laten uitlekken. Krieltjes in ruim water met zout in 10-12 min. gaarkoken. Krieltjes afgieten. In hapjespan ui en knoflook in olie fruiten. Kipreepjes toevoegen en 4 min. al omscheppend meebakken. Krieltjes, zuurkool en gember toevoegen en geheel nog 4 min. roerbakken. Crème fraîche erdoor mengen en gerecht nog 1-2 min. door en door verwarmen. Op smaak brengen met zout, peper en peterselie.