bewaar
Zalm in sesamkorstje
Zalm in sesamkorstje
bewaar

Zalm in sesamkorstje

25 min. bereiden
30 min. wachten
142waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

zalmfilets

1

citroen

4 el

sojasaus

2 el

gembersiroop

2 tenen

knoflook

25 g

pijnboompitten

½ potje

sesamzaad

2 el

zonnebloemolie

2 el

olijfolie

1 kleine

ui

600 g

spinazie

Aan de slag

Leg de zalmfilets in een schaal. Halveer de citroen. Pers de ene helft uit en snijd de andere helft in plakken. Meng voor de marinade de sojasaus met de gembersiroop en het citroensap. Voeg 1 teen fijngesneden knoflook toe en schenk de marinade over de zalm. Dek de schaal af en zet 30 min. in de koelkast. Keer de zalm na 15 min. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag. Laat afkoelen op een bord. Strooi het sesamzaad in een diep bord. Wentel de zalmfilets erdoor en druk aan. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de zalm op middelhoog vuur in 8 min. rondom goudbruin. Keer de filets regelmatig. Verhit intussen de olijfolie in een wok. Bak de uiringen 2 min. Bak de overgebleven teen knoflook kort mee. Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Strooi de pijnboompitten over de spinazie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de spinazie over de borden en leg de zalm erop. Serveer met de plakken citroen. Lekker met aardappelkroketjes.