bewaar
Aardappel-strokoekjes
Aardappel-strokoekjes
bewaar

Aardappel-strokoekjes

30 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 grote

aardappels

150 g

bakbacon

2 eetlepels

boter

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Aardappels schillen, wassen en in keukenmachine tot fijne sliertjes raspen. Bacon in dunne reepjes snijden. In schaal aardappelrasp mengen met bacon en peper. Boter in koekenpan verhitten en met behulp van twee lepels op ruime afstand van elkaar 4 bergjes van aardappelmengsel in pan vormen. Bergjes platdrukken en aardappelkoekjes in 10 min. goudbruin bakken, halverwege keren. Koekjes uit pan nemen en warmhouden. Op dezelfde wijze nog 4 koekjes bakken.

tip

algemeenAardappels pas vlak voor het bereiden van dit recept raspen, anders kleurt de rasp bruin. De koekjes kunnen ook gemaakt worden met rösti uit de diepvries. Kijk voor de juiste baktijd naar de gebruiksaanwijzing op de verpakking.