Italiaanse linzenburgers

Advertentie
Ingrediënten
- 200 g spinazie ((deelblokjes, diepvries)
- 1 blik linzen (400 g)
- 2 eieren (M)
- 125 g havermout (pak a 500 g)
- 4 eetlepels groene pesto
- 1 eetlepel olijfolie
- 600 g tomaten
- 4 eetlepels dressing aglio (fles a 300 ml)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spinazie ontdooien volgens gebruiksaanwijzing, in zeef overdoen en zoveel mogelijk vocht eruit drukken. Linzen laten uitlekken. Grill voorverwarmen. In kom eieren loskloppen. Spinazie, linzen, havermout en pesto erdoor roeren. Mengsel pittig op smaak brengen met zout en peper en er platte koekjes van vormen. Burgers rondom met olie bestrijken en onder grill in ca. 5 minuten per kant lichtbruin roosteren. Tomaten wassen, in partjes snijden en mengen met dressing. Burgers serveren met tomatensalade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 335 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 32 g
- vet 17 g