bewaar
Italiaanse linzenburgers
Italiaanse linzenburgers
bewaar

Italiaanse linzenburgers

25 min. bereiden
107waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

spinazie

1 blik

linzen

2

eieren (M)

125 g

havermout

4 eetlepels

groene pesto

1 eetlepel

olijfolie

600 g

tomaten

4 eetlepels

dressing aglio

Aan de slag

Spinazie ontdooien volgens gebruiksaanwijzing, in zeef overdoen en zoveel mogelijk vocht eruit drukken. Linzen laten uitlekken. Grill voorverwarmen. In kom eieren loskloppen. Spinazie, linzen, havermout en pesto erdoor roeren. Mengsel pittig op smaak brengen met zout en peper en er platte koekjes van vormen. Burgers rondom met olie bestrijken en onder grill in ca. 5 minuten per kant lichtbruin roosteren. Tomaten wassen, in partjes snijden en mengen met dressing. Burgers serveren met tomatensalade.