bewaar
Lauwwarme krieltjessalade met gegrilde zalm
Lauwwarme krieltjessalade met gegrilde zalm
bewaar

Lauwwarme krieltjessalade met gegrilde zalm

20 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

2 zakken

ongeschilde krieltjes

1 zak

panklare spinazie

2 bakjes

cherry trostomaten

400 g

verse zalm

2 dl

dressing Aglio

Aan de slag

Ovengrill voorverwarmen. Krieltjes halveren en in pan met ruim water en zout aan kook brengen. Krieltjes in ca. 10 minuten beetgaar koken en in vergiet laten uitlekken. Trostomaatjes wassen, takken doormidden knippen. Zalmfilet en tomaatjes op bakblik leggen en onder ovengrill schuiven. Na 5 minuten omdraaien en nog ca. 5 minuten grillen tot zalm bijna gaar is (kern mag rauw blijven). Zalmfilet met twee vorken in stukjes verdelen. Krieltjes, zalm en verse spinazie losjes mengen met sladressing. Salade over 4 borden verdelen en garneren met trostomaatjes.