bewaar
Focaccia met auberginespread
Focaccia met auberginespread
bewaar

Focaccia met auberginespread

10 min. bereiden
40 min. wachten
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 grote

aubergine

1

focaccia (brood)

1 teentje

knoflook

3 eetlepels

olijfolie

1 theelepel

citroensap

2 eetlepels

basilicum

pijnboompitten

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. In oven aubergine in 30 minuten gaarbakken. Daarna focaccia in 6-8 minuten afbakken in oven. Intussen aubergine halveren en vruchtvlees eruit scheppen. Vruchtvlees fijnprakken en auberginemoes uit laten lekken in zeef. Auberginemoes mengen met knoflook, olie, citroensap, basilicum en zout en peper naar smaak. Brood in plakken snijden en plakken besmeren met auberginespread. Bestrooien met pijnboompitten.