Focaccia met auberginespread

Advertentie
Ingrediënten
- 1 grote aubergine
- 1 focaccia (brood)
- 1 teentje knoflook (, geperst)
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel citroensap
- 2 eetlepels basilicum (, fijngehakt)
- pijnboompitten (, geroosterd)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 200 °C. In oven aubergine in 30 minuten gaarbakken. Daarna focaccia in 6-8 minuten afbakken in oven. Intussen aubergine halveren en vruchtvlees eruit scheppen. Vruchtvlees fijnprakken en auberginemoes uit laten lekken in zeef. Auberginemoes mengen met knoflook, olie, citroensap, basilicum en zout en peper naar smaak. Brood in plakken snijden en plakken besmeren met auberginespread. Bestrooien met pijnboompitten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 0 kcal
- eiwit 0 g
- koolhydraten 0 g
- vet 0 g