Focaccia met venkelsalade en runderreepjes

Advertentie
Ingrediënten
- 1 voorgebakken focaccia (brood)
- 4 el traditionele olijfolie
- 1 verse venkelknol
- 1 el wittewijnazijn
- 100 g oude kaas
- 300 g runderreepjes
- 2 el sambal badjak
- 1 zak veldslamelange
Advertentie
Bereiden
Verwarm grillpan voor. Halveer focaccia overlangs. Bestrijk snijvlakken dun met olie en rooster helften in 6-8 minuten bruin en gaar, keer halverwege. Snijd venkel in vieren en schaaf stukken (in keukenmachine) in flinterdunne reepjes. Schep in kom venkel, azijn en 1 el olie door elkaar. Kaas grof erboven raspen. Breng op smaak met zout en peper. Verhit in wok rest van olie en bak runderreepjes met sambal op hoog vuur al omscheppend bruin en gaar. Op smaak brengen met zout. Beleg focaccia met veldsla, venkelsalade en runderreepjes. Snijd focaccia schuin in vier sandwiches.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 900 kcal
- eiwit 67 g
- koolhydraten 66 g
-
vet 40 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Focaccia met venkelsalade en runderreepjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Focaccia met venkelsalade en runderreepjes
- 1 voorgebakken focaccia (brood)
- 4 el traditionele olijfolie
- 1 verse venkelknol
Verwarm grillpan voor. Halveer focaccia overlangs. Bestrijk snijvlakken dun met olie en rooster helften in 6-8 minuten bruin en gaar, keer halverwege. Snijd venkel in vieren en schaaf stukken (in keukenmachine) in flinterdunne reepjes.
- 1 el wittewijnazijn
- 100 g oude kaas
- 300 g runderreepjes
- 2 el sambal badjak
Schep in kom venkel, azijn en 1 el olie door elkaar. Kaas grof erboven raspen. Breng op smaak met zout en peper. Verhit in wok rest van olie en bak runderreepjes met sambal op hoog vuur al omscheppend bruin en gaar. Op smaak brengen met zout.
- 1 zak veldslamelange
Beleg focaccia met veldsla, venkelsalade en runderreepjes. Snijd focaccia schuin in vier sandwiches.