bewaar
Warm appeldessert met hazelnoot-kruimelkorst
Warm appeldessert met hazelnoot-kruimelkorst
bewaar

Warm appeldessert met hazelnoot-kruimelkorst

20 min. bereiden
1 uur wachten
93waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5

Braeburn appels

½

sinaasappel

1 theelepel

gemalen kruidnagel

100 g

suiker

50 g

bloem

6 eetlepels

havermout

1 zakje

hazelnoten

75 g

koude boter

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C. Appels schillen, in dunne schijfjes snijden en in ingevette ovenschaal leggen. Van sinaasappelschil 1 tl schil raspen. Vrucht uitpersen. Rasp, 2 el sap en kruidnagel door appelschijfjes mengen. In kom suiker mengen met bloem, havermout, hazelnoten en wat zout. Boter snel met vingers door bloemmengsel wrijven tot los, kruimelig deeg ontstaat. Deegklontjes gelijkmatig over appelschijfjes verdelen. Dessert in ca. 1 uur in midden van oven gaar en goudbruin bakken. Serveer er opgeklopte crème fraîche, ongezoete slagroom of een bol vanilleroomijs bij.