bewaar
Appelnotencrumble met hazelnootslagroom
Appelnotencrumble met hazelnootslagroom
bewaar

Appelnotencrumble met hazelnootslagroom

15 min. bereiden
30 min. wachten
123waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zakje

hazelnoten

100 g

bloem

50 g

boter

50 g

suiker

3 grote

appels

1 spuitbus

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • lage ovenschaal inhoud ca. 1 liter

Aan de slag

Oven op 200 °C voorverwarmen. Hazelnoten grof hakken. Bloem, boter, suiker, driekwart van noten en mespunt zout tot kruimelig deeg mengen (met keukenmachine of mixer). Appels schillen, schoonmaken en in stukjes snijden. In ingevette ovenschaal appels verdelen. Kruimeldeeg over fruit verdelen en crumble in 30 min. goudbruin bakken. Crumble warm en met flinke toef slagroom serveren. Overgebleven noten over slagroom strooien.