Ingrediënten
4 personen
500 g
kalfslapjes
1 theelepel
kaneel
½ theelepel
gemalen piment
½
sinaasappel
6 teentjes
knoflook
4 eetlepels
olijfolie
1 pot
vleesfond
Aan de slag
Kalfslapjes in grove stukken snijden en op kamertemperatuur laten komen. Vlees bestrooien met kaneel, piment en royaal zout en peper. Sinaasappel schoonboenen en met dunschiller enkele repen van schil (zonder wit!) snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. In braadpan olie verwarmen en vlees op matig vuur in 6-8 min. bruinbakken, halverwege keren. Plakjes knoflook en reepjes sinaasappelschil 1 min. meebakken. Vleesfond langs rand van pan erbij schenken. Met deksel schuin op pan vlees in ca. 1 uur en 30 min. zachtjes stoven tot het zacht en mals is. Voor serveren repen sinaasappelschil verwijderen. Serveren met gekookte aardappels en broccoli.
Stoofpotje met kalfsvlees

hoofdgerecht
null personen
310 kcal
20 min. bereiden
90 min. wachten
Aan de slag
Kalfslapjes in grove stukken snijden en op kamertemperatuur laten komen. Vlees bestrooien met kaneel, piment en royaal zout en peper. Sinaasappel schoonboenen en met dunschiller enkele repen van schil (zonder wit!) snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. In braadpan olie verwarmen en vlees op matig vuur in 6-8 min. bruinbakken, halverwege keren. Plakjes knoflook en reepjes sinaasappelschil 1 min. meebakken. Vleesfond langs rand van pan erbij schenken. Met deksel schuin op pan vlees in ca. 1 uur en 30 min. zachtjes stoven tot het zacht en mals is. Voor serveren repen sinaasappelschil verwijderen. Serveren met gekookte aardappels en broccoli.
algemeen:Piment is gemaakt van gemalen besjes van de pimentboom. De specerij is ook wel bekend onder de naam Jamaicapeper of allspice. Piment heeft een nootmuskaatachtige smaak, maar doet ook denken aan kruidnagel en kaneel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)500 g kalfslapjes
1 theelepel kaneel
½ theelepel gemalen piment
½ sinaasappel
6 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
1 pot vleesfond