Sajoer tofu en boontjes

indonesisch
bijgerecht
6 personen
3
49
Advertentie
Ingrediënten
- 1 zak gebroken sperziebonen (500 g)
- 1 pak tofu naturel (375 g, in blokjes)
- 4 eetlepels olie
- 100 ml kokosmelk
- 1 bakje boemboe voor sajoerboontjes (100 g)
- 2 tomaten (in blokjes)
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In pan met ruim water en zout sperziebonen 3 min. koken. Tofu droogdeppen. In wok olie verhitten en tofu rondom bruinbakken. Uitgelekte sperziebonen 2 min. meebakken. Kokosmelk, 200 ml water, boemboe voor sajoer en tomaatblokjes erdoor roeren. Geheel 5 min. zachtjes laten sudderen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 220 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 11 g
- vet 15 g