bewaar
Krokante paddestoelensandwich
Krokante paddestoelensandwich
bewaar

Krokante paddestoelensandwich

40 min. bereiden
30 min. wachten
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

eidooier

4 plakjes

(roomboter)bladerdeeg

1 tl

grof zeezout

1

goudreinet appel

1

ui

3 el

olijfolie

2 bakjes

paddestoelmix

125 g

kastanjechampignons

1 teentje

knoflook

1 zakje

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 175 °C. Dooier loskloppen met 1 el water. Bladerdeeg op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Bovenkant bestrijken met dooier, maar rand rondom vrijlaten. Zeezout losjes over deeg strooien. Bakplaat in midden van oven schuiven en deeg in ca. 20 min. krokant en goudbruin laten worden. De deegplakjes zwellen mooi op. Uit oven nemen en laten afkoelen. Bolle plakjes voorzichtig opensnijden.

2

Appel langs klokhuis in plakken snijden en vervolgens in luciferdunne reepjes snijden. In koekenpan ui met appel 5 min. in olie bakken. Paddestoelen en knoflook toevoegen en 5 min. al omscheppend meebakken. Op smaak brengen met zout, peper en peterselie. Op vier borden onderste helft van bladerdeeg leggen. Gebakken paddestoelen erover verdelen en afdekken met bovenkant van bladerdeeg.